در حال بارگذاری
در حال بارگذاری

۱۰ فیلم هیجان‌انگیز شبیه «گناهکاران» که باید ببینید

«گناهکاران» تا اینجا نه تنها یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سال بوده بلکه به خاطر کیفیت بالایش، بسیار دیده شده است. رایان کوگلر که او را بیشتر با «پلنگ سیاه» می‌شناسید، اینجا معجونی شگفت‌انگیز از عناصر ترسناک، موسیقیایی و نقد اجتماعی ارائه می‌دهد و چیزی خلق کرده که هم زیبا، هم تراژیک و هم تفکربرانگیز است.

«گناهکاران» تا اینجا نه تنها یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سال بوده بلکه به خاطر کیفیت بالایش، بسیار دیده شده است. رایان کوگلر که او را بیشتر با «پلنگ سیاه» می‌شناسید، اینجا معجونی شگفت‌انگیز از عناصر ترسناک، موسیقیایی و نقد اجتماعی ارائه می‌دهد و چیزی خلق کرده که هم زیبا، هم تراژیک و هم تفکربرانگیز است. اگر «گناهکاران» را تماشا کرده‌اید و به دنبال فیلم مشابه هستید، به آثاری که در این مقاله معرفی کرده‌ایم نیم‌نگاهی داشته باشید.

فیلم «گناهکاران» را باید یکی از پدیده‌های سینمایی سال 2025 بدانیم، اثری که هیچکس انتظار نداشت تا این اندازه موفق عمل کند و تاثیرگذار ظاهر شود. قصه‌ی این فیلم ترسناک موسیقی‌محور، درباره  برادران دوقلو، اسموک و استک (هر دو با بازی مایکل بی. جوردن) است که پس از سال‌ها فعالیت در دنیای خلافکاری شیکاگو، به زادگاهشان کلارکسدیل، می‌سی‌سی‌پی بازمی‌گردند. آن‌ها با سرمایه‌ای که جمع کرده‌اند، قصد دارند یک بار موسیقی برای جامعه سیاه‌پوستان راه‌اندازی کنند، جایی که موسیقی بلوز و آزادی موقت از ستم نژادی جریان داشته باشد. این دو برادر، که یکی سرکش و دیگری محتاط است، با چالش‌های اجتماعی و خانوادگی روبه‌رو می‌شوند، اما رویایشان برای ایجاد فضایی برای شادی و اتحاد را کنار نمی‌گذارند.

10 فیلم جذاب برای طرفداران «گناهکاران»

رایان کوگلر با «گناهکاران» بلندپروازانه‌ترین اثرش را ارائه داده است. او که فیلمنامه را هم نوشته، با ترکیب ژانرهای درام، اکشن، ترسناک و موزیکال، فیلمی خلق کرده که هم شخصی و هم جهان‌شمول است. مسلما می‌توان به «گناهکاران» هم انتقاداتی وارد کرد، مثلا شلوغی مضامین؛ کوگلر می‌خواهد به طیف وسیعی از موضوعات مختلف بپردازد، از نژادپرستی و فلسفه‌ی آزادی گرفته تا اهمیت موسیقی و نگاهی به تاریخچه‌ی سیاه‌پوستان. او تا حد زیادی، این عناصر را به درستی تلفیق می‌کند اما مدت زمان فیلم به کوگلر اجازه نمی‌دهد تا به آن‌ها لایه‌های عمیق‌تری اضافه کند. با وجود این، «گناهکاران» فیلم هیجان‌انگیز و فوق‌العاده‌ای است که اگر آن را تماشا کرده‌اید، آثار سینمایی که در ادامه معرفی می‌کنیم را هم نباید نادیده بگیرید.

10- از گرگ‌ومیش تا سحر (From Dusk Till Dawn)

فیلم شبیه گناهکاران؛ از گرگ‌ومیش تا سحر (From Dusk Till Dawn)

  • سال اکران: 1996
  • کارگردان: رابرت رودریگز
  • بازیگران: هاروی کایتل، جرج کلونی، کوئنتین تارانتینو، جولیت لوئیس، سلما هایک، چیچ مارین، فرد ویلیامسون
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.2 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 64 از 100

جذابیت اصلی «گرگ‌ومیش تا سحر» را باید تیم سازنده‌اش بدانیم: کوئنتین تارانتینو در مقام فیلم‌نامه‌نویس و بازیگر، رابرت رودریگز در پشت دوربین و جرج کلونی در نقش اثری، بازیگری که آن روزها بیشتر با نقش‌های دراماتیک تلویزیونی‌اش شناخته می‌شد. قصه درباره دو برادر تبهکار، ست (جرج کلونی) و ریچارد (کوئنتین تارانتینو) است که پس از یک سرقت خونین بانک، در حال فرار به سمت مکزیک هستند. آن‌ها یک کشیش که با بحران وجودی دست‌وپنجه نرم می‌کند، جیکوب (هاروی کایتل) و خانواده‌اش، کیت (ژولیت لوئیس) و اسکات (ارنست لیو)، را گروگان می‌گیرند تا از مرز عبور کنند.

این گروه در نهایت به یک کافه مرموز پناه می‌برند، جایی که محل جولان دادن خون‌آشام‌های وحشی است. حالا آن‌ها باید برای زنده ماندن تا طلوع آفتاب با این موجودات خطرناک بجنگند. فیلم از این جهت به «گناهکاران» شبیه است که اینجا هم با دو برادر همراه می‌شویم که خلافکار هستند و می‌خواهند از نو شروع کنند، و از قضا با خون‌آشام‌ها روبه‌رو می‌شوند. «از گرگ‌ومیش تا سحر» چاشنی آثار تارانتینو را دارد، یک فیلم آغشته به کمدی سیاه و خشونت، با این تفاوت که هم اکشن‌تر است و هم ترسناک‌تر.

9- بلید (Blade)

بلید (Blade)

  • سال اکران: 1998
  • کارگردان: استیون نورینگتون
  • بازیگران: وسلی اسنایپس، کریس کریستوفرسون، استیون درف، دانل لوگ، سنا لیثن، نو باشه رایت، آرلی خوبر، جرالد اوکامورا
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.1 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 58 از 100

«بلید» -یا «تیغه»- در دورانی ساخته شده که فیلم‌های ابرقهرمانی هنوز به موفقیت گسترده امروزی نرسیده بودند و استودیوها در موفقیت تجاری آن‌ها تردید داشتند. انتخاب وسلی اسنایپس هم نامتعارف به نظر می‌رسید زیرا شخصیت بلید در کمیک‌ها، بریتانیایی بود و نه آمریکایی. با این حال، تعهد اسنایپس به نقش و تمرینات رزمی‌اش این نگرانی‌ها را کمرنگ کرد. استیون نورینگتون هم در توسعه‌ی فیلم با چالش‌های مختلفی روبه‌رو شد، جلوه‌های ویژه‌ی آن روزها برای چیزی که او در ذهن داشت، کافی نبود و استودیو هم به او فشار می‌آورد که خشونت فیلم را کاهش دهد. «بلید» اما در نهایت به یک موفقیت بزرگ تبدیل شد و آن را باید یکی از پیشگامان فیلم‌های ابرقهرمانی مدرن بدانیم.

قصه درباره‌ی بلید (وسلی اسنایپس)، یک دورگه انسان-خون‌آشام است که با توانایی‌های ماورایی خود به شکار خون‌آشام‌ها می‌پردازد تا از انسان‌ها محافظت کند. او با کمک دوستش، ویسلر (کریس کریستوفرسون)، در برابر دیکن فراست (استیون درف)، یک خون‌آشام جاه‌طلب و بی‌رحم، قرار می‌گیرد که نقشه‌ای خطرناک برای سلطه بر جهان دارد. بلید، همراه با دکتر کارن جنسون (نو باشه رایت)، پزشکی که پس از حمله خون‌آشام‌ها به او کمک می‌کند، وارد نبردی پرخون و تاریک می‌شود تا جلوی فراست و پیروانش را بگیرد.«بلید» ضعف‌های مشخصی در بخش فیلمنامه و شخصیت‌پردازی دارد اما فیلم اکشن ترسناک راضی‌کننده‌ای است و وسلی اسنایپس را هم باید برای نقش‌آفرینی‌اش تحسین کرد. سکانس‌های مبارزه تن‌به‌تن جذابیت بالایی دارند و فضای گوتیک موردنظر استیون نورینگتون، حس وحشت و تعلیق را تداعی می‌کند.

8- شیفت روز (Day Shift)

فیلم شبیه گناهکاران؛ شیفت روز (Day Shift)

  • سال اکران: 2022
  • کارگردان: جی. جی. پری
  • بازیگران: جیمی فاکس، دیو فرانکو، ناتاشا لیو بوردیزو، اولیور مازوچی، سی اس لی، مگان گود، کارلا سوزا، اسکات ادکینز
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.1 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 57 از 100

یک فیلم کمدی ترسناک سرگرم‌کننده، «شیفت روز» قصه‌ی باد (جیمی فاکس)، یک شکارچی خون‌آشام را روایت می‌کند که از اتحادیه شکارچیان خون‌آشام اخراج شده است. حالا او با کمک دوست جدیدش، ست (دیو فرانکو)، و حمایت بیگ جان (اسنوپ داگ)، تلاش می‌کند تا دوباره به اتحادیه بازگردد. او در این مسیر با خون‌آشامی قدرتمند به نام آدری (کارلا سوزا) و نقشه‌های خطرناکش مواجه می‌شود و باید با زمان رقابت کند تا خانواده‌اش را نجات دهد و شهر را از تهدید خون‌آشام‌ها حفظ کند.

فیلم «شیفت روز» از این جهت به «گناهکاران» شبیه است که آن‌هم سعی می‌کند رویکرد متفاوتی به زیرژانر خون‌آشامی داشته باشد. هر دو فیلم، خون‌آشام‌ها را در بستری غیرمعمول قرار می‌دهند و سعی دارند تا با افزودن لایه‌های فرهنگی و اجتماعی، از کلیشه‌های رایج ژانر فراتر بروند: «شیفت روز» با پرداختن به فرهنگ طبقه کارگر و پویایی خانوادگی می‌پردازد و «گناهکاران» به نژادپرستی دوران جیم کرو و قدرت موسیقی بلوز.

7- ارباب (Overlord)

ارباب (Overlord)

  • سال اکران: 2018
  • کارگردان: جولیوس ایوری
  • بازیگران: جوان آدپو، وایت راسل، پیلو اسبک، جیکوب اندرسون، ایان د کسکر، جان ماگارو، بوکیم وودبین، اریش ردمن
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.6 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 82 از 100

ابتدا تصور می‌شد که «ارباب» در دنیای سینمایی «کلاورفیلد» رخ می‌دهد (زیرا تهیه‌کنندگی اثر را جی. جی. آبرامز برعهده داشت) اما جولیوس ایوری این شایعات را تکذیب کرد، اگرچه از نظر ساختاری، این فیلم شباهت‌هایی به «شماره 10 خیابان کلاورفیلد» هم دارد، یعنی اواسط فیلم، تغییر ژانر می‌دهد. داستان درباره‌ی گروهی از چتربازان آمریکایی در آستانه نبرد نرماندی (D-Day) در جنگ جهانی دوم است که پس از سقوط هواپیمایشان در خاک فرانسه تحت اشغال نازی‌ها، مأموریتی برای تخریب یک برج رادیویی پیدا می‌کنند. ادوارد (جوان آدپو)، همراه با هم‌رزمانش، در روستا با کلویی (ماتیلد اولیویه)، یک زن محلی، متحد می‌شود.

آن‌ها خیلی زود از آزمایش‌های وحشتناک نازی‌ها پرده برمی‌دارند، آزمایش‌هایی که نیروهایشان را به موجوداتی وحشتناک تبدیل می‌کند. ادوارد و یارانش حالا برای انجام ماموریت مهم خود، باید با این تهدیدات مرگبار روبه‌رو شوند. «ارباب» داستان آشنایی دارد و از جنبه‌ی شخصیت‌پردازی هم چندان خوب نیست اما این ضعف‌ها را تلفیق ژانرهای اکشن و ترسناک و جنگی و عرضه این عناصر در فضای جنگ جهانی جبران می‌کند. درگیری‌های نظامی شخصیت‌ها با موجودات جهش‌یافته، به راستی هیجان‌انگیز است و فیلم را به اثری متفاوت تبدیل کرده است. اما اگر می‌پرسید چرا به فیلم «گناهکاران» شبیه است، به این دلیل که آن‌هم ابتدا سعی می‌کند شما را به شخصیت‌ها نزدیک کند تا با آن‌ها ارتباط بگیرید و سپس این آدم‌ها را در جهنمی خطرناک رها می‌کند تا نگران شوید. علاوه بر این، هر دو فیلم تلاش کرده‌اند تا دو ژانر بسیار متفاوت را با یکدیگر تلفیق کنند.

6- رزوود (Rosewood)

فیلم شبیه گناهکاران؛ رزوود (Rosewood)

  • سال اکران: 1997
  • کارگردان: جان سینگلتون
  • بازیگران: وینگ ریمز، دان چیدل، جان ویت، بروس مک‌گیل، لورن دین، استر رول، الیز نئال، رابرت پاتریک، مایکل روکر
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.2 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 87 از 100

این ساخته‌ی  جان سینگلتون، رویدادهای واقعی شهر کوچک رزوود در فلوریدا در سال 1923 را روایت می‌کند، جایی که جامعه‌ای عمدتاً آفریقایی-آمریکایی در آرامش زندگی می‌کنند تا اینکه یک اتهام دروغین از سوی یک زن سفیدپوست، فانی تیلور (کاترین کلنبرگ)، جرقه خشونتی وحشیانه را می‌زند. منی کریر (وینگ ریمز)، یک کهنه‌سرباز و غریبه در شهر، به همراه جان رایت (جان وویت)، یک مغازه‌دار سفیدپوست، تلاش می‌کنند تا ساکنان، از جمله سارا کریر (استر رول)، را از حملات نژادپرستانه سفیدپوستان خشمگین نجات دهند و همزمان، شهر در هرج‌ومرج فرو می‌رود.

فیلم روایتی دراماتیزه از قتل‌عام رزوود است که این روزها چندان از آن صحبت نمی‌شود. در جریان این حادثه، حداقل 6 شش سیاه‌پوست و 2 سفیدپوست کشته شدند و شهر رزوود که عمده ساکنان آن سیاه‌پوست بودند، تا حد زیادی به آتش کشیده شد. «رزوود» در گیشه موفق نبود اما بعدها بعد به دلیل پرداختن به یک فاجعه تاریخی نادیده گرفته‌شده، مورد توجه قرار گرفت. فیلم از این نظر به «گناهکاران» شبیه است که آن‌هم به تنش‌های نژادی را به نمایش می‌گذارد و مضمون بقاء در شرایط سخت را بررسی می‌کند. البته این فیلم برخلاف «گناهاکاران»، واقع‌گرایانه باقی می‌ماند و از عناصر فراطبیعی دوری می‌کند.

5- کرید (Creed)

کرید (Creed)

  • سال اکران: 2015
  • کارگردان: رایان کوگلر
  • بازیگران: مایکل بی.جردن، سیلوستر استالونه، تسا تامپسون، فیلیسیا رشاد، آنتونی بلیو، آندره وارد، ریچی کاستر
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.6 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 95 از 100

کسی انتظار نداشت که مجموعه «راکی» روزی به اوج برگردد اما این اتفاق با «کرید» رخ داد، فیلمی که آن را باید یک بازسازی معنوی از «راکی» اصلی بدانیم. ماجراها پیرامون آدونیس -دانی- جانسون (مایکل بی. جردن)، پسر نامشروع آپولو کرید، بوکسور افسانه‌ای، می‌چرخد. آدونیس که در کودکی زندگی سختی داشته، از شغل ثابت خود در لس‌آنجلس استعفا می‌دهد تا رویای بوکسور شدن را دنبال کند. او به فیلادلفیا سفر می‌کند تا از راکی بالبوآ (سیلوستر استالونه)، رقیب و دوست قدیمی پدرش، بخواهد مربی‌اش شود. آدونیس با گذشته‌ای که سایه‌ای سنگین بر او انداخته، باید هویت خود را پیدا کند و در رینگ ثابت کند که چیزی بیش از یک نام خانوادگی است. او در فیلادلفیا، با چالش‌های غیرمنتظره‌ای روبه‌رو می‌شود، و یک مسابقه‌ی مهم در پیش دارد شاید سرنوشت او را برای همیشه تغییر دهد.

رایان کوگلر آن روزها چهره‌ی سرشناسی به حساب نمی‌آمد و تنها «ایستگاه فروتویل» را ساخته بود؛ بنابراین کسی نمی‌دانست که او چنین پروژه‌ی بزرگی را چگونه عرضه می‌کند. خوشبختانه، کوگلر کسی را ناامید نکرد؛ این فیلم ضمن ادای احترام به ریشه‌های مجموعه، حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد و این فیلمساز هم انتخاب‌های فنی درست، مانند استفاده از نماهای بلند، حس واقع‌گرایی را به بهترین شکل به بیننده منتقل می‌کند. اینجا بازی احساسی و فیزیکی مایکل بی. جردن را هم نباید نادیده بگیریم و البته سیلوستر استالونه را، بازیگر کهنه‌کاری که انتظار می‌رفت جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل را هم به خانه ببرد. اما در پاسخ به این سوال که چرا طرفداران «گناهکاران» باید این فیلم را تماشا کنند؛ زیرا هر دو از حضور مایکل بی. جردن در نقش اصلی و کارگردانی رایان کوگلر بهره می‌برند، و هر دو درباره آدم‌هایی هستند که می‌خواهند به رستگاری برسند.

4- تاریکی نزدیک (Near Dark)

فیلم شبیه گناهکاران؛ تاریکی نزدیک (Near Dark)

  • سال اکران: 1987
  • کارگردان: کاترین بیگلو
  • بازیگران: ادریان کیوان پاسدار، جنی رایت، لانس هنریکسن، بیل پکستون، جنت گلدستاین، تیم تامرسون
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.9 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 83 از 100

کاترین بیگلو را بیشتر با آثار سیاسی-نظامی‌اش می‌شناسید اما او چند اثر منحصربه‌فرد هم در کارنامه دارد، از جمله «تاریکی نزدیک» که در ژانر خون‌آشامی جای می‌گیرد. داستان با کیلب کولتون (ادریان کیوان پاسدار) آغاز می‌شود، جوان ساکن شهری کوچک در اوکلاهما که پس از ملاقات با دختری مرموز به نام می (جنی رایت)، وارد دنیایی تاریک و خطرناک می‌شود. می، کیلب را به گروهی از خون‌آشام‌های دوره‌گرد معرفی می‌کند. این گروه بی‌رحم در جاده‌های آمریکا پرسه می‌زنند و برای بقای خود خون می‌مکند. کیلب، که حالا درگیر طبیعت خون‌آشامی خود شده، باید بین وفاداری به می و میل به حفظ انسانیتش یکی را انتخاب کند.

«تاریکی نزدیک» در گیشه به توقیفی دست نیافت، بیشتر به دلیل رقابت و مقایسه شدن با «پسران گمشده» که آن‌هم اثری خون‌آشامی بود. با این حال، در گذر زمان به یک فیلم کالت تبدیل شد و طرفداران خاص خودش را دارد. شبیه «گناهکاران»، این فیلم هم بسترهای فرهنگی و اجتماعی را ترکیب می‌کند تا یک قصه‌ی خون‌آشامی متفاوت روایت کند. این فیلم هم سعی می‌کند کلیشه‌های رایج ژانر را کنار بزند و تجربه‌ای پرتنش و البته خاص ارائه دهد. حتی اگر به فیلم‌های کلاسیک علاقه‌ای ندارید، به این فیلم ترسناک دهه‌ی 80 میلادی حتما نگاهی بیندازید.

3- کندی‌من (Candyman)

کندی‌من (Candyman)

  • سال اکران: 1992
  • کارگردان: برنارد رز
  • بازیگران: ویرجینیا مادسن، تونی تاد، زاندر برکلی، کیسی لمونز، مایکل کالکین، راستی شومر، برنارد رز، مایکل کالکین
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.7 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 79 از 100

«کندی‌من» یکی از فیلم‌های ترسناک محبوب دهه‌ی 90 میلادی است که چند سکانس وهم‌انگیز فراموش‌نشدنی هم دارد. قصهه درباره‌‌ی هلن (ویرجینیا مادسن)، دانشجوی دکتری مردم‌شناسی در شیکاگو است که برای پایان‌نامه‌اش درباره افسانه‌های شهری تحقیق می‌کند. او در حین مطالعات، به افسانه کندی‌من (تونی تاد)، روحی انتقام‌جو با دستی قلاب‌مانند، برخورد می‌کند که گفته می‌شود با گفتن نامش پنج بار مقابل آینه احضار می‌شود. او همراه با دوستش برنادت (کیسی لمونز) تصمیم می‌گیرد تا حقیقت این افسانه را بررسی کند و ناگهان خود را مخمصه‌ای می‌بیند که نمی‌توان از آن رها شد.

«کندی‌من» یک فیلم ترسناک معمولی نیست و زخم‌های اجتماعی و انسانی را در بستری از خشونت و تاریکی به نمایش می‌گذارد. این ساخته‌ی برنارد رز، ریشه در مسائل نژادی دارد و مشابه «گناهکاران» به مضامینی همچون رستگاری، گناه و رویارویی با گذشته می‌پردازد. «کندی‌من» یکی از بهترین اقتباس‌هایی سینمایی از آثار کلایو بارکر است و یک نسخه‌ی بازسازی (2021) هم دارد که  تونی تاد در آن‌هم به ایفای نقش می‌پردازد؛ این فیلم اگرچه بازخوردهای مثبتی از منتقدان دریافت کرد اما نتوانست طرفداران نسخه‌ی اصلی را راضی کند.

2- ما (Us)

فیلم شبیه گناهکاران؛ ما (Us)

  • سال اکران: 2019
  • کارگردان: جوردن پیل
  • بازیگران: لوپیتا نیونگو، وینستون دوک، الیزابت ماس، یحیی عبدالمتین دوم، آنا دیوپ، جوردن پیل، کارا هیوارد
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.8 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 93 از 100

جردن پیل در کنار آری استر و رابرت اگرز آغازگر فصل تازه‌ای برای فیلم‌های ترسناک بود؛ یک فیلمساز آینده‌دار که در همان بدو ورود به سینمادوستان یادآوری کرد ژانر وحشت هم به‌نوبه‌ی خود از جنبه‌ی زیبایی‌شناسی حرف‌هایی برای گفتن دارد، ژانر مهجوری که در گذر زمان فراموش کرده‌ بودیم می‌تواند گران‌مایه، فلسفی، جامعه‌شناختی و البته قابل بحث باشد. «ما»، دومین ساخته‌ی پیل، داستان خانواده‌ی ویلسون را روایت می‌کند که برای تعطیلات به خانه‌ای ساحلی در سانتا کروز کالیفرنیا سفر می‌کنند. آدلاید (لوپیتا نیونگو)، گِیب (وینستون دوک) و دو فرزندشان، زورا و جیسون، قصد دارند اوقاتی خوش را سپری کنند، اما هیچ‌چیز مطابق برنامه پیش نمی‌رود.

خیلی زود، این خانواده با همزادهای ترسناک خودشان روبه‌رو می‌شوند که رفتارهایی عجیب و تهدیدآمیز دارند. این رویارویی ویلسون‌ها را وادار به مبارزه برای بقا می‌کند اما آیا می‌توان از این تنگنا خارج شد؟ «ما» مثل «گناهکاران»، وارد حوزه‌ی ترسناک می‌شود اما دغدغه‌های دیگری دارد و از داستان‌گویی برای کاوش مسائل پیچیده انسانی استفاده می‌کند. فیلم با تکیه بر مفهوم «دوگانگی»، به نابرابری طبقاتی و هویت می‌پردازد و سعی می‌کند چیزی فراتر از یک اثر ترسناک کلیشه‌ای باشد.

1- 30 روز شب (30 Days of Night)

30 روز شب (30 Days of Night)

  • سال اکران: 2007
  • کارگردان: دیوید اسلید
  • بازیگران: جاش هارتنت، ملیسا جرج، دنی هوستون، بن فاستر، مانو بنت، مارک بون جونیور، مارک رندال، جوئل توبک
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.6 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 50 از 100

اقتباسی از مجموعه کمیکی به همین نام، «30 روز شب» داستان شهر کوچکی در آلاسکا را روایت می‌کند که هر سال به مدت سی روز در تاریکی کامل زمستانی فرو می‌رود. کلانتر اولسن (جاش هارتنت) و همسرش استلا (ملیسا جرج) در حالی که شهر برای این دوره آماده می‌شود، با گروهی از خون‌آشام‌های وحشی به رهبری مارلو (دنی هوستون) مواجه می‌شوند که از تاریکی مداوم برای شکار ساکنان استفاده می‌کنند. حالا اولسن و دیگر بازماندگان شهر، باید برای زنده ماندن، در برابر این موجودات بی‌رحم ایستادگی کنند.

«30 روز شب» فیلم خشنی است و برداشت آن از خون‌آشام‌ها شباهتی به آثار مشابه ندارد. مشخصا به این ساخته‌ی دیوید اسلید انتقادات زیادی هم وارد است اما آن را باید اقتباس وفادارانه‌ای بدانیم. مشابه «گناهکاران»، اینجا هم با آدم‌هایی همراه می‌شویم که باید با نیرویی خطرناک و تهدیدآمیز مقابله کنند و در موقعیتی غیرمنتظره قرار می‌گیرند. «30 روز شب» به مسیر متفاوتی می‌رود اما اگر به دنبال یک فیلم ترسناک خون‌آشامی دیوانه‌وار هستید، همان چیزی است که نیاز  دارید.

منبع: collider

نوشته ۱۰ فیلم هیجان‌انگیز شبیه «گناهکاران» که باید ببینید اولین بار در دیجی‌کالا مگ. پدیدار شد.

Sina Farahi

برچسب ها:
digikala

دیجی کالا

digikala
دیجی‌کالا مگ - منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزه‌های تکنولوژی، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر، سلامت و زیبایی و سبک زندگی.
مشاهده همه پست ها

0 نظرات

ارسال نظرات